Myymälä avoinna ti-to klo 11-18 ja la klo 11-15. Olemme suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12.

Saviruukut

Bergs Potterin upeat saviruukut. Käsintehty italiassa. Meiltä lasitetut sekä lasittamattomat kestävät saviruukut.

Bergs Potter saviruukut suunnitellaan Tanskassa, ja valmistetaan käsin Italiassa. Valmistus tapahtuu laadukkaasta savesta, pienessä perheyrityksessä Pohjois-Italiassa. Bergs Potter on ollut saman suvun omistuksessa ihan alusta asti, vuodesta 1942.

Bergs saviruukuissa ei käytetä mitään kemikaaleja. Ne poltetaan todella kuumassa lämpötilassa, joka antaa ruukuille kestoa. Aluslautasen silikoni-käsittely takaa hyvän vedenkestävyyden, jolloin lautanen ei vuoda. 

Kaikkien saviruukkujemme pohjassa on reikä, ja niiden mukana tulee myös aluslautanen.

Saviruukut sopivat sisä-ja ulkokäyttöön. Ne kestävät pientä pakkasta. Kannattaa kuitenkin varmistaa ettei ruukkuihin jää vettä pakkasella. Vesi saattaa halkaista ruukut.  

Bergs Potterin saviruukuissa kasveilla on täydelliset kasvuolosuhteet. Saviruukku antaa anteeksi liikakastelun, koska se päästää kosteuden läpi. Pohjassa olevan reiän ansiosta ylimääräinen vesi ei jää myöskään ruukkuun lillumaan. 

Saviruukkuja moneen makuun:

Bergs Potteryn saviruukut ovat iättömän kauniita, ja niistä löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Copenhagen on Bergs Potteryn suosituin malli upean piparikuviointinsa ansiosta. Tai miten olisi Helena, jossa on vielä yksinkertaisempi piparikuvio? Simonessa vuorostaan on kaunis vanhanajan muotoilu, ja upea aluslautanen myös. 

Jos kaipaat yksinkertaista muotoilua, valitse Julie, jossa ei ole mitään koristeluja. Joka on kuitenkin upea itsessään.

Meiltä löytyy myös matalia mutta leveitä ruukkuja kuten leveä Cobenhagen rose tai korkeita ruukkuja kuten korkea Copenhagen rose

Ruukuissa on kahta eriväristä savea, perinteinen punasavi tai harmaa savi. Lasitetuissa ruukuissa löytyy mm. suositut vihreät lasitukset sekä upean keltaiset lasitukset

Bergs Potteryn saviruukut sopivat sekä moderneihin koteihin että vanhoihin taloihin. Ne ovat jo itsessään upea sisustuselementti, joka kestää aikaa. 

Saviruukut myös patinoituvat kauniisti. Patinoituminen johtuu siitä, kun kosteus ja luonnonsaven luonnolliset mineraalit nousevat ruukun pintaan. Jolloin jokainen saviruukku ikääntyy ja patinoituu uniikisti. 

Bergs Potteryn saviruukut ovat upea osa sisustustusta niin sisällä, kuin puutarhassa.

Miten kasvit kannattaa istuttaa saviruukkuun?

  • Kannattaa valita hiukan suurempi saviruukku, kuin missä kasvi on aiemmin ollut. 
  • Liota saviruukkua vedessä vähintään puoli tuntia ennen kasvin istutusta.
  • Jos käytät isoja ruukkuja, aseta ruukun pohjalle muutama sentti ruukkusoraa.  Tällöin juuret saa parhaiten tilaa hengittää. (Voit laittaa reiän suojaksi vaikka palan sanomalehteä, jotta sora ei valu ulos) 
  • Lisää multaa. Jos olet käyttänyt ruukkusoraa, voit lisätä ilmavan kankaan mullan ja ruukkusoran väliin. Näin multa ei pääse valumaan soran sekaan.
  • Kasvin juuria kannattaa upottaa vedessä ennen istutusta, jolloin se saa mahdollisimman paljon kosteutta, ennen muuttoa uuteen kotiin.
  •  Aseta kasvi ruukkuun ja täytä reunat mullalla. Ruukun reunojen on hyvä jäädä pari senttiä korkeammalle multakerroksesta.
  • Kastele, ja lannoita tarvittaessa.

Valmista! Nyt kasvisi saa kasvaa ja hengittää kauniissa, ilmavassa ja kestävässä ruukussa.

Huom! Valitettavasti postitamme vain pienimpiä ruukkuja. Isoja ruukkuja on särkynyt niin paljon toimituksessa, että niihin voimme tällä hetkellä tarjota vain noudon myymälästä tai kotiinkuljetuksen lähialueelle. 

Tervetuloa tutustumaan kauniisen valikoimaan myymäläämme Vantaan Korsoon!

Tuoteryhmän suosituimmat tuotteet:

Copenhagen rose 18 cm

Copenhagen glazed yellow 18 cm

Simona rose 14 cm

26 tuotetta
  • Sivu 1 / 1