Aina niin ihanat Lina hamam-pyyhkeet

Aina niin ihanat Lina hamam-pyyhkeet

Tällä kertaa aiheena on yksi puotini suosituin tuote, nimittäin Linan hamam-pyyhkeet

Nämä hamampyyhkeet ovat tuote, joita ostetaan aina. Erityisesti kesällä ja keväällä, mutta jouluna lahjoiksi, ja oikeastaan koska vaan. Koska ne ovat niin hyviä, monikäyttöisiä ja niissä on todella hyvä hinta-laatusuhde. Niitä ostetaan paljon lahjoiksi kaikille vauvasta vaariin. Moni myös innostuu yhden pyyhkeen ostettuaan, vaihtamaan pikkuhiljaa kaikki pyyhkeensä näihin. 

Mikä sitten on hamam-pyyhe, miksi sitä niin kehutaan?

Hamam on alunperin turkkilainen kylpylä jossa näitä pyyhkeitä käytetään. Jos olet joskus reissannut Turkissa, olet varmasti sielä törmännyt näihin perinteisiin hamam-pyyhkeisiin. Sieltä nämä ovatkin viime vuosina Suomeenkin rantautuneet, ja nousseet suureksi hitiksi perinteisten froteepyyhkeiden rinnalle. Suomestakin hamam-pyyhkeitä löytyy jo monia merkkejä, mutta mielestäni Lina nousee kyllä ykköseksi juurikin edullisen hinnan mutta laadukkaan tuotteen vuoksi.  Linassa pyyhkeen hinta on sen verran kohtuullinen, että pyyhkeitä voi kerralla ostaa pinon. 

Hamam on froteen vastakohta

Se mikä hamamista tekee niin pidetyn, ja miten se poikkeaa froteesta, on hamam-pyyhkeen ohuus. Pyyhe on hyvin ohut ja kevyt, mutta silti kooltaan todella suuri. Samalla se on myös hyvin imukykyinen, ja mahtuu pieneen tilaan. Se myös kuivuu ohuutensa vuoksi nopeasti. Se on siis monintavoin ihan täydellinen! Eikä sen arvoa vähennä ainakaan se, että hamamit ovat ihanan näköisiä ja sopivat moneen sisustukseen. 

Aikuisten hamam saattaa olla kooltaan joa 100 x 180 cm, tai enemmän, jolloin se menee helposti kehon ympäri kun käyt vaikka uimahallilla, tai vilvoittelet ulkona saunan jälkeen. Vaikka se on ohut, se ei silti ole läpinäkyvä. Jolloin se on tyylikäs, peittävä ja mukava. 

Hamam kuivuu nopeasti ja menee pieneen tilaan, joten se on täydellinen reissuissa ja harrastuksissa. Ei tarvitse työntää litimärkää isoa froteepyyhettä reppuun. Eikä vaihtoehtoisesti ottaa mukaan pientä pyyhettä, joka mahtuu kyllä reppuun, mutta joka on kuin postimerkki pukuhuoneessa vieraiden ihmisten keskellä. 

Hamam on mainio harrastuksissa, koululiikunnassa, etelänreissulla uima-altaalla jne. Se on myös kaunis asuste rannalla lanteille kietaistuna. Sen saa myös kivasti kietaistua päähän suojaamaan auringolta, tai huiviksi kaulalle jos olkapäät meinaavat palaa. Iso aikuisten hamam on myös kuin peitto lapselle, joka on kesken rantaleikkien nukahtanut aurinkotuoliin. 

Linan smartsize/lasten koko on täydellinen kooltaan juuri lapsille, tai suihkun jälkeen turbaaniksi päähän ja hiusten kuivaamiseen. Kiharapäitä villinnyt curly girl metodi kiittää hamamista. Sillä saat kivasti kuivattua hiukset painellen kevyesti. Hiukset ei takkuunnu niin helposti ja kuivuvat ilmavasti turbaanin alla. 

Käsipyyhe ja pikkupyyhe ovat kooltaan mainioita myös salille. Pikkupyyhe sopii hyvin vaikka spinning-tunnille otsan kuivailuun. Se imee hyvin hien ja on kooltaan näppärä. 

Ekologisuus ja eettisyys

Linan hamamit ovat täyttä puuvillaa tai puuvilla-pellavaa. Ekologista luonnonmateriaalia, joka on laadukas, super pehmeä ja miellyttävän tuntuinen iholla. Linan hamameissa on myös upeat värit, jotka kestävät hyvin konepesun pesusta toiseen. Sitäpaitsi hamamin imukyky vain paranee useiden pesujen myötä. 

Linan omistaja Anne kertoo sivuillaan, että pyyhkeiden valmistajat ovat pääasiassa pieniä perheyrityksiä Turkissa. Valmistajat toimivat eettisesti, ja Anne valitsee ja testaa tuotteet tarkasti. Hän käy usein myös valmistajien luona valitsemassa tuotteita ja seuraa näin työoloja ja työhyvinvointia. Samalla he keskustelevat uusista ideoista, ja hän vie valmistajille asiakastoiveita ja keskustelevat niistä. 

Linan hamamit ovat siten eettisiä ja ekologisia, mikä on tärkeää myös Korson Aseman puodille. Luonnonmateriaalit, hyvät valmistusolosuhteet, laatu ja kaunis ulkoasu ovat tärkeäitä myös puodin filosofialle. 

Puodilta löytyy tällä hetkellä 4 eri kokoa hamampyyhkeitä, sekä hamam-kylpytakkeja ja vilttejä.

  • Aikuisten koko/iso hamam: 100x180 cm, hapsuilla. Todella suuri mutta silti pieneen tilaan mahtuva pyyhe. Pyyhkeeksi, huiviksi, pöytäliinaksi, lanteille...
  • Smartsize/lasten koko: 140 x 70 cm, hapsuilla. Lapsille, kouluun, harrastuksiin, päähän turbaaniksi. 
  • Käsipyyhe: 45 x 90 cm, hapsuilla. Käsipyyhkeeksi, salille, hoitolaukkuun, retkelle, laudeliinaksi, keittiöpyyhkeeksi. 
  • Pikkupyyhe, 2 kappaleen paketti: 50 x 30 cm, ilman hapsuja. Täydellinen koko salille hikipyyhkeeksi, laudeliinaksi, laukkuun, hoitolaukkuun, retkelle. Siivouspyyhkeiksi. 

Kaikissa, paitsi pikkupyyhkeissä on ripustusnaru. 

Itse käytän myös paljon hamameita. Ne ovat olleet ihan täydellisiä etelänreissuilla, ja kotona koko perhe käyttää niitä myös. Itselläni on hamam kylpytakki (aivan ihana!), smartsize turbaanina suihkun jälkeen ja iso pyyhe. Mökillä meillä on myös nämä käytössä. Lapset käyvät kokoajan uimassa, niin pyyhkeet ehtivät hyvin kuivua auringossa ennen seuraavaa uintia. Eikä tarvitse autoon pakata litimärkiä pyyhkeitä kotiin lähtiessä. 

Suosittelen lämpimästi, ihan kaikille! Rakastat sitten värejä, tai olet tyylikkään musta-harmaan ystävä, meiltä löytyy joka makuun pyyhe. 

T: Henna 
Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.