Myymälä avoinna ti-to klo 11-18 ja la klo 11-15. Olemme suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12.

Eettinen ja ekologinen ajattelu tuotteiden takana

Eettinen ja ekologinen ajattelu tuotteiden takana

Vihdoin ja viimein sain startattua blogin tänne verkkokauppaan! Bloggaaminen on tosin muutoin erittäin tuttua, olen kirjoittanut 9 vuotta Koti asemalla-blogia, jonne pääsetkin kurkkaamaan verkkokaupan ylänavigoinnista. 

Täällä verkkokaupan blogissa tulen käsittelemään asioita tuotteiden takaa. Mistä tuotteet tulee, miksi juuri ne tuotteet ovat puodillani, askarteluideoita, ehkä myös sisustusideoita jne. 

Nyt ensimmäisen postauksen teemana on tuotteideni eettisyys ja ekologisuus. 

Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että minulle nämä kaksi asiaa ovat todella tärkeitä. Niiden pohjalta valitsenkin tuotteet myymälääni melko tarkasti. Tarkoitus ei ole myydä "kiinakrääsää joka on tuotettu hikipajoissa." Vaan oikeastaan kaikkien tuotteiden takana on joku tarina, miksi juuri ne on minulle päätynyt myyntiin. En väitä että jokaisessa tuotteessa olisi nämä asiat huipussaan, mutta joku ajatus kuitenkin paremman maailman puolesta.

Olen toki sisustus/lifestyle-myyjä, mutta tarkoitukseni ei ole kuitenkaan lisätä järjettömästi ihmisten kulutusta. Ymmärrän nykypäivänä että kulutuksen vähentäminen olisi todella tärkeää. Tiedän kuitenkin, että suurin osa ihmisistä ei tule ikinä siirtymään täysin "en osta ikinä mitään"-linjalle, vaan tavaraa ostetaan, toivottavasti tosin pääasiassa tarpeeseen. Se ostelu ei tule ikinä loppumaan, vaikka toivon että vähenee. Joten minä myyn tavaraa, mutta mielellään kestävää ja tarpeeseen. 

Olen jo nyt parin vuoden sisään huomannut suurta eroa ihmisten ostokäyttäytymisessä. Monet tutut, minä itse, monet tunnetut muotibloggajat jne, puhuvat siitä miten ostokäyttäytyminen on muuttunut. Muutama vuosi sitten oli vielä iso juttu lähteä kaverin kanssa shoppailemaan. Ostettiin kassit täyteen halpamuotia, vain ostamisen ilosta. Nykyään jos shoppailemaan lähdetään, mennään hakemaan jotain tiettyä vain tarpeeseen ja silloinkin mielellään kestävää ja laadukasta. Shoppailussa parasta onkin nykypäivänä käydä yhdessä kahvilla ja siten saada hyvää fiilistä ja elämystä, ei itse shoppailu. Niin ja sen olen huomannut, että todella monella asiakkaallani on nykyään oma kestokassi mukana! Puodilta ei muovikassia saadaan, vaan paperikassin, mutta ihana huomata tämäkin muutos ihmisissä. 

Mutta nyt niihin itse puodin tuotteisiin. 

Hamam-pyyhkeet ja marokkolaiset tossut

Yksi suosituin tuoteryhmäni on Linan hamampyyhkeet, sekä Bohemia Designin nahkaiset marokkolaiset tossut. Molempien tuotteiden valmistus on eettistä, pienissä pajoissa tai perheyrityksisssä käsin valmistettua laadukasta tavaraa, jossa nämä valmistuttajat vierailevat usein ja seuraavat että työntekijöillä on hyvät työoltavat. Tämä on itsellenikin tärkeää, ja hienoa kun voivat tarjota hyvää työtä marokkoon ja Intiaan. 

"Tunnemme tuotteidemme valmistajat, jotka ovat pääosin pieniä perheyrityksiä. Tuotteet valmistetaan maaseudulla kylissä, joissa tekstiilikudonta on pääelinkeino. Valmistajamme toimivat eettisesti. Valitsemme ja testaamme tuotteemme tarkasti ja vastaamme valikoimiimme pääsevistä tuotteista. Käymme useamman kerran vuodessa kutojiemme luona tilauksia tekemässä. Samalla seuraamme valmistusvaiheita ja keskustelemme kehitysmahdollisuuksista. "

-Lainaus Lina-hamampyyhkeiden sivuilta. Lina.fi-

Myös Bohemia designin korit, ja Bungalow:n säilytyslaatikot ja tekstiilit ovat samanlailla valmistettu. Käsityötä, eettisesti. Materiaalit ovat myös laadukkaita, puuvillaa, pellavaa, bambun lehtiä, aitoa nahkaa jne. Tämä toki saattaa näkyä myös hinnassa, mutta mieluummin vähän lisää hintaa, niin saat myös laatua ja takaat käsityöläisille hyvät olot ja palkan. 

Kotimaiset yritykset ja käsityöntekijät

Minulla on myynnissä myös paljon kotimaista, mikä on tärkeää jotta saadaan työtä Suomeen. Teeleidin ihanat teet tulevat Jyväskylästä, Kahvi Charlotan kahvit ihan naapurista, uudesta kahvipaahtimosta Rekolasta. Puodin korut ovat kotimaista käsityötä, paljon kotimaisia postikortteja, julisteita ja kalentereita. 

Ei muovia

Minulle on myös tärkeää että myyn melko muovittomia tuotteita. Lasten lelut ovat pääasiassa puuta, kankaat vuorostaan puuvillaa ja pellavaa, ei muovisekoitteita. Moni ihana tuote jää ottamatta myymälään, koska ne ovat muovia. Voin harkita asiaa jos kyseessä on kierrätysmuovi, mutta pääasiassa pyrin nykyään välttämään muovia. Ainoastaan lasten astioissa on muovia, bambusekoitemuovia tai melamiinia. Tämä lähinnä kestävyyden vuoksi. Ainakin oma kuopukseni heitteli aika armotta astioita pöydiltä pienenä, ja Ricen melamiiniastiat sen kesti, posliisi ei. Olen puodin alkuaikoina myynyt enemmän muovia, mm. lasten yövaloja. Ne ovat toki söpöjä, mutta muovia, ja patterit eivät kestäneet mitään. Joten jätin ne pois valikoimasta. Opin siis tässä itsekin. 

Lisäksi

Lisäksi mainittakoon Bergs Potterin ruukut, jotka ovat laadukasta, ajatonta käsityötä Italiasta. Paksua savea ja kaunis lasitus. Myös itse kasvit viihtyvät parhaiten aidossa saviruukussa. Lasten lelut ovat turvallisia, väriaineet niissä on turvallisia, ei ole myrkkyjä. Lisäksi valikoimaan uutena on tullut kauniit Bibs-tutit, jotka ovat luonnonkumia eikä niitä ole yksittäispakattu kovaan muoviin. 

Dropsin langat ovat Mulesing-vapaata, eli lampaat eivät ole joutuneet kivuliaiseen käsittelyyn jossa niiden peräaukolta leikataan pois ihoa loiskärpästen häätämiseksi. 

Vaikka myymälässäni on kaikkea kivaa, kaunista ja söpöä, pyrin pitämään minimissä ns. turhat krääsät. Tavarat ovat käyttötavaraa, kestäviä, iättömiä, lisäävät luovuutta ja kannustavat käsillä tekemiseen. Ne on tärkeitä asioita minulle, ja toivon olevan tärkeitä myös asiakkaille. Haluan ainakin kannustaa ihmisten ajatuksia siihen suuntaan. 

Toki tähän voisi joku vastata että vieläkin paremmin voisi asiat olla, tai onko putiikkini loppupeleissä edes tarpeellinen jos ekologisuutta ja kulutusta miettii. Itse ajattelen kuitenkin niin, kaikessa, että se kultainen keskitie on paras tie. Elämästä täytyy myös saada nauttia. Lisäksi puotini tuo paljon iloa ihmisille. Kaunis tunnelma rauhoittaa, tuo hyvää mieltä, ja on kivaa ohjelmaa tulla tänne meille kahville ja ostoksille vanhaan kauniiseen taloon. Hiukan erilainen elämys kuin äänekäs kauppakeskus. 

Samalla minä saan työllistettyä itseni, samoin työllistyy valmistajat ja kollegani tässä vieressä. Jos me menestymme, saattaa se tuoda myös lisää muutakin työtä lähialueelle. Joten kaikessa on puolensa. 

Toivon että pidit postauksesta.

Kiitos!

T: Henna

Korson Aseman puodin omistaja

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.